Vijesti

Originalni Dragon Quest XI je maknut sa Steama, igrači su ljuti zbog toga

Nije neuobičajena praksa da se za potrebe novijih, kompletnijih ili remasteriranih verzija stare verzije igara miču s popisa. Tako je Steam izbacio sa liste originalni Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age otkako je izdan port Switch verzije Dragon Quest XI S.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova S, odnosno definitivna verzija Dragon Quest XI igre je uvelike bolja od originala (pravi zvučni orkestar, igranje igre u retro 2D modu i slično), ali igrači su bijesni iz jednog razloga. Nikakav DLC niti povoljni upgrade na tu verziju ne postoji za one koji posjeduju original.

Tako da žele li igrači doživjeti sve benefite koje definitivna verzija nudi, nema im druge nego iskeširati 39,99€ ili toliko dolara. Isto tako, original se zbog neulistavanja više ne pojavljuje u pretragama niti se može ostaviti feedback. Nije ovo prvi puta da se takva praksa dogodila. Istu sudbinu je doživio, primjerice, originalni Dark Souls kako bi na to mjesto došla remasterirana verzija. Zbog ovih slučajeva se često dovodi u pitanje vlasništvo nad digitalnim igrama i koliko je to fragilna komponenta.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano