Vijesti

Osim PS5 Pro, developerima u ruke stiže i dev kit novog Xboxa

Uvjeravajući Xbox fanove kako brand neće nestati širenjem ekskluziva na PlayStation i Nintendo, šef Xboxa poručio je kako za kraj ove godine priprema izlazak nove gaming konzole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da su razvojne jedinice novog PS5 Pro stigle u ruke developera, specifikacije se šire internetom i impresivne su, a čini se da ćemo uskoro saznati više i o Xboxu. Naime, u Južnoj Koreji tamošnja radio agencija izdala je dozvolu za novi Xbox dev kit, što znači kako se on sada može koristiti u toj zemlji.

Južna Koreja jedna je od malobrojnih država koje traže takve dozvole, pa možemo pretpostaviti kako je novi Xbox već stigao ili će doći do konca ovog mjeseca u ruke svih većih razvojnih studija na svijetu, dok ga first party studiji zasigurno imaju već neko vrijeme.

Nažalost, koreanska agencija ne otkriva detalje o uređaju, ali moglo bi to biti međugeneracijsko rješenje na razini PS5 Pro. Ako jest, očekujte još sirove snage, nešto AMD RDNA 4 tehnologije i bolji Ray Tracing, a postoje indikacije i o novom kontroleru s haptičkom vibracijom poput one na DualSense kontrolerima.

Povezano