Vijesti

Osim Silent Hilla, Konami je outsourceao (ili planira) i MGS te Castlevaniu

Jedna od najvećih trakavica u gaming industriji odnosi se na Silent Hill. Svi znaju da netko radi na njemu, ali nitko to još nije službeno potvrdio. Sigurni smo samo u to da ga ne radi Konami, budući da nekad kultnog izdavača i developera više ne zanimaju ozbiljne igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najnoviju pomutnju kriv je poljski Bloober Team studio (The Medium, Layers of Fear…) čiji čelnik Piotr Babieno je za Gamesindustry.biz potvrdio “kako rade na nastavku horor IP-a jednog za jednog velikog izdavača”. Tako nekako bismo opisali Silent Hill, ali pouzdani VGC (praktički sve što najave se obistini) piše da oni imaju drugačije informacije.

VGC ima informaciju kako na novom Silent Hillu radi neki japanski studio. Isti VGC-ov izvor tvrdi kako je Konami prvo pristupio Supermassiveu (Until Dawn), ali nakon što dogovor nije ostvaren, na temeljima pregovora nastao je Dark Pictures epizodni serijal igara, te ujedno i prva njihova igra nakon dugo godina koja nije PlayStation ekskluziva.

VGC u kontekstu razgovora sa svojim izvorima ostavlja mogućnost i da su dvije različite Silent Hill u razvoju. U ovom slučaju na jednoj radi Bloober Team, a na drugoj… tko? Sve dosadašnje Silent Hill glasine spominjale su PlayStation, tako da je to još uvijek u igri. Japan Studio? Jako moguće.

No da se vratimo Konamiju i njegovim drugim IP-evima, isti izvori VGC-u su prenijeli informaciju kako Konami razmišlja (ili je možda već dogovorio) suradnju s vanjskim studijima na Metal Gear Solid i Castlevania igrama.

Na Metal Gear Solid remakeu navodno već neko vrijeme radi Sonyjev partner Bluepoint Games (Demon’s Souls, Shadow of the Collossus). Sve nekako zvuči povezano i uvjerljivo, a koliko istine ima u svim tim glasinama i nagađanjima trebali bismo otkriti uskoro. Neke odgovore imat ćemo najkasnije na ljeto.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano