Vijesti

Osim Ukrajine, Rusi bombardiraju i GT7. Lošim ocjenama

Potpredsjednik ukrajinske Vlade pozvao je Sony i Microsoft da obustave svoje usluge u Rusiji i Bjelorusiji. Dok je to Microsoft napravio, odnosno prestao je prodavati igre na ta dva teritorija, Sony je isto napravio prešutno, ali samo s Gran Turismom 7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostatku svijeta izašao je prije 2 dana, ali u Rusiji još nije. Datum izlaska tek treba biti potvrđen, stoji na ruskom PS Storeu, a budući da je Gran Turismo 7 tradicionalno popularan u Rusiji, to se nije svidjelo tamošnjim igračima.

Ono što ne rade državnom vodstvu, to sada rade Sonyju – Rusi su krenuli glasno izražavati svoje nezadovoljstvo. I to na Metacriticu, gdje je su započeli bombardiranje lošim recenzijama. Moderaciji unatoč, ispod radara prošlo je na desetke nula te sada ocjena Gran Turisma 7 iznosi tek 6,8. Rusi su je spustili s inicijalnih 9,1, a ako se ovako nastavi, spuštat će se i dalje.

“Toliko godina čekanja, i sve uzalud”, “ponašaju se kao životinje”, “hvala na prljavom potezu”, “maknite politiku iz igara!”, poručuju brojni Rusi. A poentirao je najveći patnik među njima s upitom: “jesu li Rusi Židovi 21. stoljeća?”

U jednu ruku imaju pravo

Ipak, neki među njima s razlogom su bijesni. Naime, igrači u Rusiji su mjesecima uoči izlaska uredno plaćali svoje prednarudžbe. Mnogima od njih Gran Turismo 7 se otključao prvih sekunda petka, igrali su ga do jutra, da bi Sony zatim bez prethodne obavijesti naprasno odlučio obrisati igre s njihovih računa, a mnogi od njih još uvijek nisu dobili svoj novac natrag. Novac, koji je s obzirom na devalvaciju rublje, manje vrijedan nego što je to bio prije nekoliko mjeseci kada su rađene prednarudžbe.

Dok su Microsoft i developeri poput CD Projekta odlučno krenuli u restrikcije, ne ulazeći sada u njihovu moralnost i legitimnost, Sony se ne može odlučiti što bi. Polovične restrikcije poput ovih nemaju odveć utjecaja, a vodstvo Sonyja konačno bi trebalo donijeti konačnu odluku – hoće li potpuno blokirati Rusiju ili će nastaviti polovičnim potezima nervirati obje strane?

Igra

Povezano