Vijesti

Osoba zaslužna za curenje preko 80 GTA 6 videa sada traži novac od Rockstara

Nakon vikenda najvećeg leaka najveće igre u povijesti ništa više neće biti isto. I dok mi iz čiste znatiželje jedva čekamo otvaranje burzi, zanima se kako će se ono odraziti na dionice Rockstaru matičnog Take-Two, njihovi čelnici i zaposlenici sada su u paničnom modu rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što leak poput ovoga uništava rad i zadovoljstvo, te posljedično snižava moral stotinama developera, jer nikome nije drago prezentirati nedovršenu igru, ostaje jedno veliko pitanje – što je sve ukradeno?

Prije nekoliko dana provalio i u Uber

Navodno se radi o onoj istoj osobi koja je prije nekoliko dana provalila u Uber. Na GTA forumima se predstavio pod nadimkom Tea Pot. Tamo, u sada izbrisanoj temi ostavio je link na folder s gomilom GTA 6 prikaza, ali kaže da to nije sve što ima. Tvrdi da je u provali došao i do izvornog koda za GTA 5 i GTA 6, a potom ostavlja svoj kontakt na koji poziva čelnike Take-Twoa i Rockstara na pregovore.

Da zaista ima kodove donekle je dokazao puštanjem njegovih fragmenata na internet. I dok Take-Two i Rockstar možda neće pristati na ucjene, postoje osobe koje su spremne platiti golemi novac za takvo nešto. Naime, treća osoba, lažno se predstavljajući kao Tea Pot od četvrte osobe uspjela je izvući 5 bitcoinova vrijednosti blizu 100 tisuća eura.

I dok u malverzacije takvog tipa nismo ni sumnjali da će se dogoditi, vjerojatno nije ni jedina, činjenica je da haker još uvijek nije prodao izvorne kodove. To je potvrdio, a sada čeka Rockstar i Take-Two od kojih, kaže, očekuje peteroznamenkaste cifre. Skromno…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano