Vijesti

Ostvaren je veliki napredak po pitanju rada PlayStation VR-a 2 na PC-ju

PlayStation VR 2 radi na PC-ju. O tome smo pisali po njegovom izlasku, međutim, na zaslonu uređaja prikazuje se samo cinema mod koji u virtualnoj stvarnost tek iscrtava 2D ekran. Međutim, približili smo se na korak prema pravom i potpunom djelovanju novog PS VR-a na PC-ju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

iVRy je VR entuzijast koji već godinama radi na proširenju kompatibilnosti VR uređaja. Primjerice, uspio je emulirati Steam VR na Android i iOS, napravio je PC drivere za prvi PlayStation VR, a na PS VR 2 projektu radi već 70-ak dana. Sada je stigao do točke kada PS VR2 konačno može prepoznati PC,

Kako kaže, pravi rad započinje tek sada kako bi na uređaju nastupio VR mod. Nekad kada dovrši posao, driveri će omogućiti rad PS VR2 samo na grafičkim karticama koje imaju USB-C s omogućenim VirtualLink modom koji je sposoban dovoditi struju do uređaja. Drugo rješenje bilo bi poseban adapter baš za PS VR2, čime se ovaj moder ne bavi, ali ako PS VR2 ikada zaživi na PC-ju, sigurno će se pronaći netko tko će izgraditi i prodavati takvu modifikaciju.

Međutim, nakon što se ovo rješenje raširilo po internetu, uslijedili su negativni komentari nestrpljivih korisnika koji su donirali novac i nisu zadovoljni tempom razvoja modifikacije, a bilo ih je u tolikoj mjeri da je iVRy odlučio na neko vrijeme pauzirati napredak. Zato ne možemo imati lijepe stvari.

Povezano