Vijesti

Otkazana ja zasebna Cyberpunk 2077 AAA online multiplayer igra

Nakon što su izdali zakrpu koja je popravila 500+ bugova, ekipa iz CD Projekta revidirala je strategiju za naredne godine. Kupili su studio Digital Scapes iz Kanade i pretvorili ga u CD Projekt Red Vancouver, a zatim najavili nekoliko novih AAA igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnosno, najavili su ih između redaka. Reorganizacija će im omogućiti razvoj nekoliko AAA igara istovremeno, a jedna od njih je i novi Witcher.

Ono što smo propustili uočiti jučer u 25 minuta prezentacije nove strategije je nešto što je u biti otkazivanje Cyberpunk 2077 online komponente koju su najavljivali kao zasebnu AAA igru.

“Ranije smo nagovijestili AAA Cyberpunk multiplayer igru, ali sada smo odlučili preispitati takvu odluku”, izjavio je CEO Adam Kiciński, pa nastavio: “s obzirom na naš novi sustavniji i agilniji pristup, umjesto da se primarno fokusiramo na jednu veliku online igru, ubuduće ćemo se fokusirati na donošenje online mogućnosti u naše SP igre.”

Kako je kasnije objasnio, CD Projekt Radi na tehnologiji koja će im omogućiti glatku integraciju online mogućnosti u njihove SP igre, a kao kompanija će se nastaviti snažno fokusirati na SP sadržaj koji će i dalje nositi njihove igre.

Da prevedemo, engine koji pokreće Cyberpunk 2077 i The Witcher igre nije prilagođen online igranju i velika Cyberpunk 2077 AAA online igra vjerojatno nikada nije bila realna. U narednim godinama grafički pokretač nastavit će se razvijat u smjeru koji će omogućiti implementaciju onlinea u velike naslove, ali isključivo kao podrška single playeru.

Dakle, online u Cyberpunku 2077 je izgledan, ali na znatno manjoj skali nego što je to najavljeno prošle godine. Dakle, u obliku ekspanzije ili besplatnog DLC-a. Do kraja godine bismo trebali dobiti i next-gen nadogradnje za Cyberpunk i The Witcher 3.

Kako bilo, što god nas čeka u budućnosti od CD Projekta, vodstvo nas uvjerava kako su preuzeli odgovornost za tehnički neuspjeh Cyberpunka 2077 i nova strategija je korak u drugi, bolji smjer. Ubuduće će developeri i ostali zaposlenici na nižim razinama imati znatno više utjecaja na smjer razvoja budućih projekata.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano