Vijesti

Otkriven je Hazard Zone, miks battle royalea, MOBA-e i CS-a na Battlefield način

DICE se s Firestorm, battle royale modeom u Battlefieldu 5 nije proslavio, možda ponajviše što je, za razliku od konkurencije, on bio zatvoren iza plaćanja čitave igre. Iza čitave igre bit će zatvoren i Hazard Zone, treći i posljednji temeljni stup Battlefielda 2042.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je klasični Battlefield s klasični modeovima, drugi je tzv. Portal koji će izmiješati sve dosadašnje Battlefield igre, a treći je ovaj kojeg upravo predstavljamo. Ukratko, Hazard Zone je miks svega i svačega.

32 igrača plus NPC vojnici

Hazard Zone je ograničen na ukupna 32 igrača (24 na starim konzolama) te suočava 8 squadova od 4 igrača. Ali to neće biti maksimalan broj vojnika na mapi. Tu su i botovi koji donose element MOBA-e u Hazard Zone. Naime, botovima će zapovijedati igrači, a slati ćemo ih kao pojačanje u obranu i napad na ključne točke.

Zadatak je prikupiti što je više diskova moguće, a zatim se evakuirati s mape. Vrijede klasična battle royale pravila. Jedan tim pobjeđuje, onaj koji se prvi evakuira s mape, a nakon umiranja je u pravilu gotova, osim ako vas ne ožive suigrači kao što to rade u drugim battle royale igrama.

Spašeni diskovi se nakon evakuacije pretvaraju u internu valutu Dark Market Credits koja je ograničena samo na Hazard Zone, a može se trošiti na kupovinu i nadogradnju oružja uoči idućeg Hazard Zone meča, što je pristup koji podsjeća na Counter Strike.

Još puno toga ostalo je nejasno. Ovo su informacije koje smo izvukli sa službene stranice, a sami trailer ne ide previše u detalje. Više ćemo znati kako se bude bližio izlazak Battlefielda 2042 koji je zakazan za 19. 11. ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano