Vijesti

Outriders bi mogao postati nova velika franšiza za Square Enix

Sve manje se veliki izdavači odlučuju eksperimentirati s novim IP-evima. Okreće se remasterima i remakeovima starih naslova i serijala, ali unatoč velikim problemima sa serverima čini se da bi Outriders mogao biti nova velika stvar za Square Enix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Square Enix koji stoji iza niza kultnih serijala, a ujedno i zlatnih koka poput Final Fantasyja, Dragon Questa, Tomb Raidera, Kingdom Heartsa smatra kako bi se nabrojanima mogao pridružiti i jedan od prvih ovogodišnjih hitova – Outriders.

“Preko 3,5 milijuna igrača prosječno je igralo 30-ak sati”, navodi Square Enix u priopćenju za novinare.

Nastavak ili ekspanzije

Square Enix i studio People Can Fly jako su zadovoljni inicijalnim brojkama. “Lansiranje novog IP-a nikada nije lako i jako smo zahvalni igračima na podršci”, poručuje Jon Brooke iz Square Enixa. Kako kažu, u narednim tjednima i mjesecima nastavit će i dalje raditi na igri te već razmišljaju o tome kako proširiti Outriderse u budućnosti. Hoće li to raditi poput Bungieja s ekspanzijama, ili će se odlučiti razvijati potpuno novi nastavak?

“Na putu smo da Outriders postane nova velika franšiza za Square Enix”, zaključuju. Međutim, za takvo nešto trebat će im naprednije mrežno rješenje, ali i još bolja suradnja sa studijem People Can Fly. Outriders IP posjeduje Square Enix, ali studio je i dalje neovisan te može odabrati raditi nešto treće. A pitanje je ima li Square Enix internog kapaciteta zamjeniti ih.

Smatrate li i vi da Outriders ima potencijala postati novi veliki IP?

Igra

Povezano