Vijesti

Ovako izgleda PlayStation VR2

Nakon što je u nekoliko navrata otkrivao mogućnosti i specifikacije novog PlayStation VR-a, Sony je sada konačno otkrio i finalni dizajn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linije headseta prate zakrivljene linije ranije otkrivenog Sense VR kontrolera, a Hideak Nishino na PlayStation Blogu takav dizajn opisuje kao čežnju da se vizualno predoči “osjećaj” punog kruga pogleda na virtualne svjetove.

Dizajn prati i smjernice zadane još s PlayStationom 5 s konačnim ciljem da postane atraktivnim objektom dnevne sobe, ili bilo koje druge sobe, što uređaji iz PS5 linije svakako jesu. Težina novog headseta manja je od prethodnika, općenite dimenzije su također manje, a za razliku od prethodnika, povezuje se samo jednom žicom.

Navodno je i hlađenje bolje izvedeno, a pod hlađenjem ne mislimo na klasično hlađenje hardvera ventilatorima, već na položaj elemenata koji bi trebali osigurati kvalitetniji protok zraka, a samim time osigurati i manje znojenje te magljenje leća. Dizajner Yujin Morisawa kaže da mu je upravo protok zraka bio najbitniji element, a mi jedva čekamo provjeriti iz prve ruke koliko je (ne)uspješno izveden.

Sada znamo praktički sve o novom PlayStation VR-u. Izgled, dimenzije, 4K rezolucija, posebnosti poput praćenja oka i renderiranja samo djelića slike u koju gledamo, ali datum izlaska još uvijek nije otkriven.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano