Vijesti

Overwatch 2 je otkazao PvE Hero mod kojeg je najavljivao od početka

Kada je najavljen 2019., najveća odlika novog Overwatcha u odnosu na prethodnika trebalo je biti PvE igranje kroz svojevrsnu story kampanju. Potom je uslijedilo nekoliko velikih odgoda, odlazaka bitnih ljudi, da bi Overwatch 2 konačno izašao prošle godine u klasičnoj, ali i besplatnoj PvP varijanti s obećanjem kako će PvE mod Hero Mode doći naknadno u 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nova mapa sadržaja za ovu i naredne sezone Overwatcha 2 više nigdje ne spominje Hero mod. Što se dogodilo? “U razvoju PvE-a nije došlo do napretka kojem smo se nadali”, priznao je producent Jared Neuss iz Blizzarda. Na Twitchu je objasnio kako je mod tokom vremena postao sadržajno previše opširan, došlo je do kreativnog nereda i najednom je postalo jasno kako se kraj ne nazire.

Dakle, mod u kojem bismo PvE igranjem nadograđivali heroje kroz zaseban sustav progresije je otkazan. Međutim, šesta sezna Overwatcha 2 ipak će donijeti neku vrstu story PvE sadržaja, navodi se na roadmapi. “Nadam se da će igrači vidjeti kako smo još uvijek predani PvE-u te da radimo s pričom više nego ikad prije. Samo što to radimo drugačije nego što smo govorili na početku”, director Overwatcha 2 Aaron Keller poručio je GameSpotu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano