Vijesti

The Day Before je očajan, ali nije gori od Overwatcha 2

Koliko Steam (ni)je dobra platforma za ocjenjivanje igara najbolje pokazuje primjer Overwatcha 2, koji koliko god da je loš nije ni približno lošiji od survival MMO-a (koji to nije) The Day Before.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Day Before rusko-singapurskog studija Fntastic izašao je prije četiri dana kao jedna od većih prevara u povijesti gaming industrije. Zapravo, upitno je koliko je zaista prevara, budući da smo svi slutili da igra izgledati ni približno dobro kao na trailerima, ali ovo je ipak posebna razina.

Ustvari, sve je krenulo jako dobro. Prvih nekoliko sati The Day Before bio je među najigranijim naslovima na Steamu, na streaming platformama gledalo ga je stotine tisuća ljudi, međutim, sve što su vidjeli su prazna obećanja i tehnički problemi.

MMO do dana prije izlaska

Za početak, krenimo od najveće laži. The Day Before nije MMO, kako je stajalo u opisu igre do samog dana izlaska. The Day Before je extraction shooter, ili barem to pokušava biti. Nema građenja baza i nema jedinstvene instance svijeta. Gameplay petlja svodi se na prikupljanje materijala u svijetu, njegovog vađenja u bazu koju potom možete donekle nadograđivati. Što ionako nema smisla, jer ona je više social hub nego baza.

Ako uopće prođete intro bez crashanja i propadanja kroz pod, daljnji sadržaj je praktički nepostojeći. Zombija nema, a ako i naiđete na neke, oni su glupi i nesposobni. Nema ni klasičnih survival elemenata. Ima oružja i pucanja, ali, primjerice, nema melee borbe kada ostanete bez metaka. Ako išta, The Day Before je jedna relativno lijepa post apokaliptična mapa sastavljena od tekstura iz Unreal Engine trgovine i to je to.

Steam vraća novac

Najbolje od svega je što Steamov sistem povrata novca jako lijepo djeluje s ovom igrom. Čak i ako ste premašili standardna dva sata igranja, poslije kojih inače nema povrata novca, Valve ga uredno vraća svima koji ga zatraže. Jer sasvim je jasno – ako nije prevara, The Day Before je za početak tehnički iznimno loše izveden naslov koji nema što raditi na nijednoj digitalnoj platformi.

No vratimo se na Overwatch 2. Blizzardov hero shooter nipošto nebi smio biti u istoj rečenici s ovim smećem, ali nažalost, tu je. Kakav god da jest, obmana i tehnički odron, The Day Before ipak ima 6% više pozitivnih recenzija na Steamu od Overwatcha 2.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano