Vijesti

Overwatch 2 neće prije 2023., bolje nije prošao ni Diablo 4, a Blizzard je napustila i nova šefica nakon samo 3 mjeseca

Nastavak multiplayer naslova koji je obilježio prošlu generaciju konzola dobio je još jednu veliku odgodu. Overwatch 2 je najavljen još krajem 2019., očekivali smo ga tokom 2020., a sada je očito da Blizzard osim krize vodstva i radne kulture ima razvojnu i kreativnu krizu, odnosno kako developeri to vole nazvati – nalaze se u “razvojnom paklu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blizzard je uslijed optužbi za seksualno maltretiranje zaposlenika napustilo nekoliko ključnih ljudi, na čelne i kreativne pozicije stigli su novi i upravo je to kao razlog odgode naveo Daniel Alegre iz Activision Blizzarda povodom predstavljanja kvartalnog financijskog izvješća,

“Dok još uvijek u 2022. iz Blizzarda planiramo isporučiti znatnu količinu novog sadržaja, to neće biti Overwatch 2 i Diablo 4”, poručio je zabrinut kako će to utjecati na financijske rezultate dogodine, ali “čine pravu stvar za oba serijala”.

Ovim povodom saznali smo kako Blizzard napušta dopresjednica koja je na čelo kompanije zasjela prije tek tri mjeseca. To je nekadašnja šefica Vicarious Visionsa Jen Oneal, pa će tako od sada Blizzard samstalno voditi Mike Ybarra, nekadašnji šef Xboxa.

Igra

Povezano