Vijesti

Ovo su igre koje će biti spremne za lansiranje PlayStation VR-a 2 u veljači iduće godine

Sony je danas objavio izlazak PlayStation VR2 headseta za 22. 2. iduće godine. Iako je u fokus postavljen Horizon Call of the Mountain, potvrđena je još nekolicina launch naslova razvojnih studija većinom specijaliziranih za razvoj VR naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni izvodit će se u nativnoj rezoluciji od 2000 x 2040 po oku u 90 ili 120 sličica u sekundi te će iskorištavati značajke VR Sense kontrolera poput haptičke vibracije i adaptivnih triggera.

Zenith: The Last City

Zenith: The Last City je VR MMO sa stažem od desetak mjeseci na PC-ju, a developeri ga nazivaju “najpotpunije realiziranim online VR svijetom ikada izgrađenim”.

Na PC-ju igrači istražuju goleme svjetove, okupljaju se u guildove, napadaju čudovišta te odlaze u raidove. Sve ono što se i inače radi u klasičnim MMO naslovima, a VR2 izdanje stiže s unaprijeđenom grafikom i optimizacijama za Sense kontrolere.

Cities VR – Enhanced Edition 

Cities Skylines ostvario je enorman uspjeh prvo na PC-ju i na konzolama, a Cities VR je donekle prirodan dodatak u VR izvedbi.

Praktički sve ono što možete raditi u Skylinesu, možete i u VR-u. Sa šarmantnijom grafikom gradit ćete vlastiti grad, planirati naselja, upravljati ekonomijom, optimizirati prometne pravce te se općenito brinuti da vaši građani imaju sve što im je potrebno.

The Light Brigade

The Light Brigade je taktičko rogulite “iskustvo” dodatno poboljšano s oružjima temeljenima na fizici. Prelaženjem izazova otključavat ćete nova oružja i čarolije.

Igra će biti dostupna i za prvi PS VR, kupovinom jednog izdanja dobit ćete mogućnost igranja na oba uređaja, a The Light Brigade ima i zanimljivu story premisu. Naime, svaki novim danom svjetlost je sve slabija, a na putu protiv vječne tame kretat ćemo se proceduralno generiranim nivoima.

Cosmonious High

Cosmonious Hight je vanzemaljska avantura koja je svoju premijeru već imala ranije ove godine na PC-ju.

Igrači zajednički surađuju online u različitim simpatičnim aktivnostima kako bi planetu prožetim tajanstvenim malfunkcijama vratili stari sjaj.

Hello Neighbor: Search and Rescue

Nastavak popularnog Hello Neigbora zakazan je za prosinac ove godine, a u veljači iduće uslijedit će VR izdanje.

Search and Rescue u VR-u izgleda kao sve ono što je i u “klasičnom” načinu igranja. Ponovno će trebati nadmudriti susjeda, ovaj put u više detalja kao nikad dosad, a kao i The Light Brigade, jednom kupnjom igre dobivate izdanja za oba PlayStation VR-a.

Pistol Whip VR 

Pistol Whip poznamo kao ludu akcijsku ritam igru, ispaljujete iz vatrenih oružja i izbjegavate suparničke projektile u ritmu glazbe, a u veljači sve to još i luđe stiže na oba PlayStation VR-a.

Cross-buy vrijedi, a developeri uvjeravaju kako će veliku ulogu igrati haptička vibracija na VR Sense kontrolerima.

Ostale igre koje neće biti spremne za launch

Sony na PlayStation Blogu ne navodi ranije predstavljene igre, poput Resident Evil Village VR-a, Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge te novog nastavka The Walking Dead: Saints & Sinners, što možda znači da oni neće biti spremni 22. 2. iduće godine. O njima smo još ranije detaljnije pisali ovdje.

Zato navodi neke naslove koji također neće biti spremni, ali igrat ćemo ih negdje tokom 2023. Poput online multiplayer FPS-a Crossfire: Sierra Squad, on-rail horor pucačine The Dark Pictures: Switchback te kooperativnog akcijskog FPS-a After The Fall.

Povezano