Vijesti

Ovo su prvi dojmovi s igranja PlayStation VR-a 2. Posebno se hvali Horizon Call of the Mountain

Prvi veliki mediji dobili su priliku testirati PlayStation VR. Njihove dojmove o samom uređaju saželi smo ovdje, a o onome što su igrali ćemo u redcima ispod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Testirali su četiri naslova. Horizon Call of the Mountain kao jedinu Sonyjevu ekskluzivu te Resident Evil Village, Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge i The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution.

Horizon Call of the Mountain

Horizon Call of the Mountain započinje kao u prvom traileru, vožnjom čamcem s kojim nemate previše interakcije osim diviti se uokolo prirodi. “Intenzivne boje i nevjerojatna razina detalja u šumi bili su opojni, teško mi je bilo sve pohvatati, jer ima toliko toga, a imam samo jedan par očiju”, slikovito je početak opisao urednik Eurogamera.

Iz očaranosti brzo ga je preletom probudila mehanička ptica Stormbird, iznenadila ga je vibracija u headsetu. Ubrzo potom igra se otvara igraču, ali ne poput dvojca na konzolama. Svijet nije otvoren, kretanje je linearno, ali je solidno izvedeno s mogućnošću odabira između klasičnog kretanja i teleportacije.

Ono što svi hvale u Call of the Mountainu je borba, koja je zabavna, a s naglaskom na luk i strijelu i oružja na daljinu. I baš na tom primjeru, kažu, najbolje se vidi napredak u upravljanju, koje je sada maksimalno precizno, a vizualno ne “trza”, što će shvatiti svi oni koji su imali priliku igrati se na prvom PS VR-u.

I to je zapravo ono što je Horizon na VR-u – divljenje okolini, pentranje i borba primarno s oružjima na daljinu. Developeri su potvrdili kako prisnije borbe neće biti jer “ne funkcionira u VR-u”.

Ostale igre

Mediji nisu toliko pažnje posvetili ostalim naslovima, što je i logično, jer oni su već poznati s drugih platformi ili, kao u slučaju Villagea, njegovog prethodnika već smo igrali u punoj VR izvedbi.

Što se tiče Resident Evil Villagea, igra se isto kao i na PS5. Čitava igra identična je od početka do kraja uz povećanu imerziju budući da igrači imaju potpunu kontrolu s rukama. Pucat ćete iz ruke koje želite, puniti municiju, podizati i ogledavati predmete. Fizika dopušta i žongliranje sa svima njima, pa ćete bacati oružja i hvatati ih, balansirati nožem na revolveru… Zvuči zabavno i jezivo.

Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge je unaprijeđena igra s Questa 2. Prvenstveno grafički, koja će imerzijom zadovoljiti fanove ove svemirske sage, a posebno kada jednom u ruke primite klasična Star Wars oružja.

The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution direktni je nastavak na, među VR igračima, popularni Walking Dead naslov. I prema onima koji su ga igrali, razlika je golema prvenstveno po pitanju vizuala. Sve izgleda kristalno čisto, a samim time i strašnije.

Novinari hvale “težinu” oružja i preciznost njihovog baratanja, pa je sada ugodno izvoditi sitne radnje poput mijenjanja načina paljbe na jurišnoj pušci ili postavljanja laserskog nišana. Za razliku od VR Horizona, u The Walking Deadu developeri se nisu libili baciti igrača u blisku borbu, pa se s posebnim žarom opisuje sjeckanje zombija motornom pilom.

I to je zasad to. Sony još uvijek nije spreman otkriti točan datum izlaska za PlayStation VR 2, kao ni cijenu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano