Vijesti

Palworld kopirao Pokemone, sada drugi kopiraju Palworld

“Palworld izgleda kao uobičajena krađa i kopija kakvih viđamo tisuće godišnje”, svojevremeno je komentirao Don McGowan, nekadašnji odvjetnik Pokemon Companyja zadužen upravo za pitanja plagiranja. Nintendo je po izlasku Palworlda negodovao, ali nije napravio ništa konkretno. Sada kreatori Palworlda mogu približno osjetiti kako je Nintendu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će drugi nego Kinezi. Tencent je već najavio dva nova mobilna naslova po uzoru na Palworld, a brojni drugi manji studiji rade na klonovima Pocketpairovog hita. Japanski developer s ulogom od samo 6,7 milijuna dolara na Palworldu je okrenuo stotine milijuna dolara, stoga ne čudi da drugi žele komadić istog kolača.

Međutim, šefa Pocketpaira to ne dira previše. Takuro Mizobe na X-u poručuje kako ne zamjera Tencentu niti smatra da kineski gigant radi išta loše. Kaže da je ponosan na druge kompanije koje žele raditi igre poput Palworlda. “Povijesno gledano industrija inovira onda kada jedni od drugih posuđujemo ideje”, napisao je.

Što će biti od kopija i klonova Palworlda ne znamo, ali znamo da će Pocketpair posuditi ideju staru koliko je stara i gaming industrija. Kada prodaja uspori, a jako je usporila, onda se razmatraju i druge platforme. Tako je Palworld u pripremi za PlayStation konzole.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano