Vijesti

Patron je domaći city builder s unikatnim mogućnostima, izlazi ove godine

Ako poput mene obožavate žanr city buildera i igre poput Banisheda, Kingdoms and Castles, Foundationa, Foundersa i drugih koje sve od reda imaju svojevrsne survival elemente, jedna takva igra koja po mogućnostima izgleda bolje i naprednije od svih navedenih stiže iz novog domaćeg studija Overseer Gamesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patron je survival city builder s unikatnim socijalnim mogućnostima. Svaki od stanovnika različito će reagirati na vaše odluke ovisno o društvenom statusu, religiji, lojalnosti… Developeri navode kako svaka odluka ima svoju težinu, a epilog neke od njih možda ćemo vidjeti tek godinama kasnije. Odluke se mogu manifestirati tenzijama između društvenih glasa, egzodusa, vjerskih sukoba, protesta pa čak i seoskih buna. Možda u vašem selu odraste upravo jedan Matija Gubec.

Patron gameplay.

Selo, a kasnije i grad gradit ćemo slično kao i u ostalim igrama ovakvog tipa. Fokus je stavljen na planiranje i balansiranje resursa čija potražnja će ovisiti i o gameplay elementima poput promjene vremena i sezona. Bit će važno optimizirati proizvodni lanac i opremiti se resursima za zimu, a prividnu idilu možda će pokvariti požari, tornada, ekstremno hladne zime…

Tu su i istraživanja koja će biti ključna za razvoj i opsatanak grada tokom godina. Otključavat ćemo nadogradnje za zgrade, tehnologije i razločite političke i upravljačke sustave. I ne samo to, developeri obećavaju i mogućnost trgovanja s drugim civilizacijama i ekonomijama.

Ekipa iz Overseer Gamesa Patron namjerava izdati u trećem kvartalu ove godine i to u punom obliku. Dakle, bez early accessa i svi navedeni elementi u Patronu bi trebali biti prisutni od samog početka.

Patron wishlistajte na Steamu, pratite ga na Twitteru, Facebooku, Instagramu i Discordu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra