Vijesti

Pauzira se proizvodnja PlayStation VR-a 2

Prva godina PlayStation VR-a 2 je iza nas. O njoj nemamo što puno lijepoga za reći. Sjajan uređaj nema igara, a bez podrške nositelja platforme nema ni budućnosti. Čini se da je PS VR2 podbacio i prodajno, jer kako piše Bloomberg, jedinice se ne prodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon početno jako dobre prodaje, ona se usporila i sada svjedočimo viškovima uređaja na policama trgovina, do te mjere da više nema smisla proizvoditi nove.

Bloomberg, koji se poziva na interne izvore, dodaje kako je proizvodnja zaustavljena, što je neobično rano za jedan PlayStation uređaj. Nema smisla gomilati neprodane uređaje, dodaje izvor unutar Sonyja.

Apple spašava stvar?

Ipak, čini se kako stižu bolji dani, i to na krilima Appleovog Visiona Pro. Naime, analitičari predviđaju kako će, upravo zbog Applea, tržište uređaja za virtualnu i proširenu stvarnost rasti za 31,5% godišnje narednih pet godina, što će pozitivno utjecati na ostale proizvođače, uključujući i Sony. Naravno ako Sony uopće bude imao interesa zajahati taj val, odnosno, ako prije toga ne ugasi svoje VR napore.

Ima li smisla u 2024. kupiti PS VR2? Ako pitate nas, nikako. S cijenom od preko 600 eura i bez first party igara, PS VR2 trenutno ima više smisla kao dodatak za PC, a upravo u tom smjeru ide i Sony, koji je potvrdio otvaranje ka toj platformi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano