Vijesti

Phil Spencer upravo potvrdio: Nove Bethesdine igre neće dolaziti na PlayStation i Nintendo konzole

Povodom pridruživanja Bethesde Microsoftu, upravo uživo na svojevrsnoj prezentaciji pričaju šefovi obje kompanije. Između ostalih tu su Tom Howard (Bethesda) i Phil Spencer (Microsoft).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok već dvadesetak minuta traju izljevi ljubavi s obje strane, gdje oboje tvrde kako su se na ovaj trenutak pripremali 20-ak godina te su “znali od početka da će ovako završiti”, mi pokušavamo probrati bitno.

A najbitnija informacija dosad je ona od Phil Spencera. Kako kaže, jasno mu je da su se dosadašnje izjave mogle krivo protumačiti, a sada će biti jasniji da jasniji ne može.

Kada su prekjučer izjavili kako će “neke igre” biti ekskluzive za Xbox i PC objasnio je, baš kao što smo danas i pretpostavili, kako je pritom mislio na sve igre koje nemaju ugovornu obavezu da budu prisutne na drugim platformama poput Deathloopa. S druge strane, podržavat će i dalje već prisutne online igre poput MMO-a The Elder Scrolls Online.

“Buduće Bethesdine igre bit će prisutne na platformama koje podržavaju Game Pass”, objasnio je za kraj. Dakle, samo Xbox i PC. I time je zauvijek prekrižio Nintendo i PlayStation, ili barem do trenutka kada se njihovi šefovi odluče dopustiti penetraciju Game Passa na njihovu platformu.

Dakle, novi The Elder Scrolls, Fallout, Dishonored, Starfield ili bilo koju drugu Bethesdinu igru nećemo igrati na PS5, Switchu ili bilo kojoj drugoj Nintendvoj ili Sonyjevoj konzoli.

Za kraj podsjetimo na izjavu Phil Spencera od prije samo 8 mjeseci. “Igranje je zabava, igranje su zajednice igrača, različitosti, nove priče i perspektive te smatram potpuno obrnutim od toga ograničavati igrače u iskustvu igranja novih igara ili ih pak prisiliti da kupe određeni uređaj onda kada ja (kao šef Xboxa) to odlučim.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano