Vijesti

Prodaja Bethesde Microsoftu neće utjecati na PS5 ekskluzivnost Deathloopa

Nakon što je ovog tjedna konačno provedena 7,5 milijardi dolara teška akvizicija Bethesde od strane Microsofta, iz Bethesde su još jednom potvrdili kako ona neće utjecati na već ranije dogovorenu ekskluzivnost Deathloopa na konzolama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Akvizicija nije utjecala na svakodnevni razvoj Deathloopa”, potvrdili su iz Bethesde za Game Informer, a sve nakon što se na internetu pojavila bojazan igrača da Bethesda nakon akvizicije sabotira vlastitu igru rezanjem sadržaja.

Shooter Deathloop na PC i ekskluzivno na PS5 stiže 21. 5. ove godine, a iako to još uvijek nije službeno potvrđeno, pretpostavlja se kako će period ekskluzivnosti trajati oko 1 godinu nakon čega će, sigurni smo, Deathloop izaći i na Xbox konzole.

Nakon što je početkom tjedna EU odobrio akviziciju Bethesde, Microsoft je javio kako će “neke Bethesdine igre” u budućnosti izlaziti ekskluzivno na Xbox i PC platforme, a zaobilazit će PlayStation i Nintendo. “Neke igre” je pravni izraz više nego išta drugo, budući da upravo Deathloop radi razliku u odnosu na “sve”.

Tako u budućnosti na PlayStation i Nintendo konzolama ne trebamo očekivati igre poput The Elder Scrolls 6, Starfielda, novog Fallouta i ostalih igara iz široke palete Bethesda/Zenimax studija, odnosno u najboljem slučaju mogli bismo ih očekivati tek nakon određenog protoka vremena.

Igra

Povezano