Vijesti

PlayStation 3 emulator sada može pokrenuti svih 6 tisuća PS3 igara na PC-ju

Čitavu dekadu developeri–entuzijasti radili su na RPCS3 emulatoru samo s jednim ciljem – pokretanjem svih PlayStation 3 igara. Sada su stigli do velikog jubileja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljeno je kako sad preko njihovog emulatora moguće pokrenuti doslovnih i maksimalnih 6 tisuća PS3 igara. “RPCS3 emulator sada ima NULA igara s Nothing statusom!”, ponosno su objavili na Twitteru.

Developeri su PS3 igre podijelili u 5 kategorija. Kategorija “playable” ono je čemu streme, a čak 63,53% PS3 igara mogu se pokrenuti, ugodno igrati, pa čak i dovršiti na PC-ju. Igre iz “nothing” kategorije totalno su eliminirane, a sada im preostaje riješiti nešto više od 36% igara.

PS3 kao jedna od najkompliciranijih konzola uopće tvrd je orah za emulaciju. Njegov Cell procesor je i za današnje pojmove robustan komad hardvera sposoban za svakojake radnje, ali je istovremeno strašno kompliciran. Proći će još neko vrijeme dok se 100% igara bude moglo izvoditi na PC-ju, ali i ovo je veliki korak.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano