Vijesti

Milijuni igrača još uvijek igraju na PS3

Veliko curenje podataka iz Insomniaca otkrilo je još jednu zanimljivost. I dok 70 milijuna igrača još uvijek igra na PS4 barem jednom mjesečno, što je prilično impresivno budući da smo ušli u četvrtu godinu PS5 generacije, iznenađuje i broj PS3 igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači ove godine na PS3 je igralo gotovo dva milijuna igrača. Točnije, njih 1,9 milijuna koristi konzolu koja datira još u 2006. godinu., stoji u dokumentu koji detaljno izvještava o statistikama igranja te projicira što očekivati. Napomenimo kako iznos ne ubraja PS+ Premium pretplatnike koji igraju PS3 naslove.

Ako vas zanima zašto još uvijek imamo toliko međugeneracijskih igara, sad će vam biti jasno. U veljači je Sony brojao 37,1 milijun aktivnih PS5 igrača, što se trebalo popeti do 40 milijuna na ljeto. Ukupno je u veljači izbrojano 107,5 milijuna PlayStation igrača.

Zašto još uvijek igraju na PS3?

Naravno, u devet mjeseci puno se toga moglo promijeniti, osobito jer je prodaja PS5 rasla iznad svih očekivanja. Tako je početkom mjeseca PS5 premašio prodaju od 50 milijuna primjeraka, čak 10 milijuna od ljeta ove godine kada je bio na 40 milijuna. Ako baš moramo uspoređivati, to su tri PS5 naprama jednom XSX ili XSS.

No da se vratimo na PS3 i razlog zašto još uvijek živi. Među 2 milijuna igrača sigurno je puno trophy huntera, međutim, ne smijemo ni zaboraviti kako zbog relativno loše povratne kompatibilnosti nema drugih načina za igranje nekih igara osim na toj konzoli.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano