Vijesti

PlayStation je u Appleu pronašao pojačanje za svoju mobilnu diviziju

Glavešine iz PlayStationa u posljednje vrijeme su u više navrata davale izjave o nastojanjima kompanije ka otvaranju lukarativnom mobilnom tržištu. Sve je krenulo otvaranjem posebnog odjela unutar PlayStation Studiosa orijentiranom prema mobilnim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U travnju ove godine Sony je krenuo tražiti voditelja tog istog odjela, a izgleda da ga je pronašao u Appleu. Nicola Sebastiani u Appleu je proveo 8 godina prvo kao voditelj gaming sekcije na App Storeu, a zatim je zadužen za pokretanje Apple Arcade pretplatničke usluge.

Kako otkriva VGC, Sebastiani je u PlayStationu od srpnja ove godine, a glavna dužnost mu je oformiti studije i razviti strategiju adaptacije najpopularnijih PlayStation franšiza na mobitele. Šef PlayStationa Jim Ryan ranije ove godine potvrdio je kako već rade na nekim mobilnim naslovima koji će na mobitele izaći do kraja ožujka 2022.

Ekspanzija prema stotinama milijuna igrača

Ekspanzija na mobilno tržište je sada već ustaljena strategija velikih izdavača. Prihodi od tržišta mobilnih igara dvostruko su veći od konzolaškog tržišta i bilo je samo pitanje vremena kada će i Sony ozbiljno uroniti u to golemo tržište.

Potencijal je masivan, a otvaranju prema mobitelima i PC-ju korak je prema cilju koji si je Sony zacrtao u narednih nekoliko godina, a to su stotine milijuna igrača unutar PlayStation ekosustava.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano