Po prvi puta u povijesti moći ćemo zaigrati Halo iz trećeg lica

U Seattleu se trenutno odigrava tradicionalno svjetsko prvenstvo u igri Halo, a tijekom panel rasprave s developerima otkriveno je kako nam idući mjesec u Halo Infinite stiže ažuriranje koje će implementirati pogled iz trećeg lica. Ubrzo nakon toga je stigla i službena potvrda preko bivšeg twittera uz kratki video prikaz.

Iako objava ne otkriva ništa osim okvirnog datuma ažuriranja, na panelu u Seattleu je izrečena pokoja riječ više. Tako se saznalo kako će treće lice definitivno doći u Forge mod gdje će kreatori moći samostalno odabrati željeni pogled, a iako video sugerira kako će se pogledi moći mijenjati iz prvog u treće lice i obrnuto, developeri su objasnili kako će se igrači trebati unaprijed odlučiti za jednu od te dvije opcije.

“Ovo je zabavan način igranja, gdje možeš vidjeti više stvari oko sebe, uključujući svog Spartanca. Nama se jako sviđa i jedva čekamo da ostali igrači to isprobaju krajem godine”, rekao je John ‘Unyshek’ Junyszek – community manager iz 343 Industries.

Ovo je prvi put da će igrači službeno moći koristiti pogled iz trećeg lica u 23 godine dugoj povijesti Halo serijala – naravno, izuzev situacija poput vožnje vozilima ili korištenja turreta. Hoće li ta opcija ostati neiskorištena ili će se neki igrači ipak odlučiti na nju, saznat ćemo uskoro.