Vijesti

Pogledajte kako je Blizzard nekoć ismijavao P2W i mikrotransakcije

300x250

Napetosti oko posljednjeg Diablo Immortala za mobitele i PC se nastavljaju. Neki igraju i uživaju u do neke točke realno dobroj igri (sve dok ne ubacite kompetitivan aspekt), a drugi traže kontroverze poput ove. Tako su fanovi iskopali trailer iz 2017. za Starcraft II, nastao povodom transformacije igre u F2P model. Sarkastičan igrani trailer prigodnog naslova “Ostavština” ide otprilike ovako:

SIN (okreće glavu od monitora): Tata, razbijaju me, mogu li kupiti jače jedinice?
TATA (guši se kavom, pa vadi album): Tvoj djed nije dao svoj život da bi njegov unuk plaćao novcem kako bi bio dobar u nečemu.

Nekada su ismijavali P2W

Tada je Blizzard insinuirao kako je glupo plaćati pravim novcem da biste bili dobri u igri, želeći pokazati kako će StarCraft II ostati dobar čak i prelaskom na F2P. Ta 12 godina stara igra danas broji preko 200 tisuća dnevno aktivnih igrača, a sa svakom novom sezonom brojka skoči i preko pola milijuna.

Nekada su ismijavali druge, a sada su postali predmet ismijavanja. Podsjećamo, Legendary gemove koji su ključni u end-gameu, kada Diablo zapravo počinje, Blizzard je upakirao u P2W lootboxove sa samo 3.75% šanse da dobijete najslabiji mogući gem za nadograđivanje.

Igra