Vijesti

Šef Blizzarda brani miktrotransakcije u Diablo Immortalu, kaže da oni koji igraju nemaju ništa protiv njih

Unatioč P2W modelu, kritikama i najlošijim ocjenama ikad na Metacriticu, Diablo Immortal pokazao se financijski jako uspješnim za Blizzard. Nekadašnji podpredsjednik Xboxa, a danas šef Blizzarda u slavljeničkom raspoloženju brani svoju prvu veliku igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinar LA Timesa u velikom intervjuu iznio je bojazan kako zbog skupih mikotransakcija Immortal možda neće steći kultni status poput nekih drugih Blizzardovih igara, što je Ybarra odbacio. “Kada smo razmatrali monetizaciju, razmišljali smo kako da da pružimo stotinama milijuna igrača besplatno Diablo iskustvo s 99.5% dostupnog sadržaja”, otkrio je Ybarra proces stvaranja Immortala.

“Monetizacija nastupa u end-gameu, filozofija je uvijek bila predvoditi sjajnim gameplayem i osigurati da stotine milijuna ljudi mogu proći kroz kampanju bez troškova”, tvrdi Ybarra, koji nadodaje da se iz tog gledišta osjeća jako dobro po pitanju mikrotransakcija. Kao argument navodi 110 tisuća recenzija na Appleovom App Storeu što implicira da glasne pritužbe ne odražavaju mišljenje velike većine igrača.

50% igrača Immortala su novi igrači

Ybarra smatra kako je previše vremena prošlo od posljednjeg Diablo naslova, a Immortal je proizašao kao idealan naslov za nove igrače i povratnike. “50% igrača Immortala su novi igrači Blizzardovih igara”, poentira. Fokus u narednoj dekadi bit će mu vratiti Blizzard tamo gdje pripada, a to će, tvrdi, napraviti “promjenom radne kulture unutar kompanije i frekventnijim novim sadržajem”.

ffa anketa

Ide li Blizzard u dobrom smjeru?

  • Ne 89%
  • Da 11%
Hvala ti 🎉

Dakle, put prema povratku starog Blizzarda novi šef je započeo mikrotransakcijama dosad neviđenima u AAA F2P naslovu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano