Vijesti

Pošto obraz, Blizzarde? Diablo Immortal je lutrija koja košta stotine tisuća kuna

Diablo Immortal je izašao prošli tjedan, već ga igra jako puno igrača (što se vidi i u temi na forumu), a jako puno novaca platit ćete ako želite ambicioznije sudjelovati u end-gameu, što je ujedno srž svakog Diabla dosad. Nažalost, prva ozbiljnija analiza ukazuje kako je svaki aspekt igre pomno kreiran oko mikrotransakcija poput malo koje igre dosad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analizu na koju se referiramo danas je napravio par s Bellular News kanala. Michael i Matt stigli su do zaključka kakoje, ako želite podignuti svojeg lika do maksimuma, potrebno potrošiti 110 tisuća dolara. Po današnjem tečaju negdje oko 770 tisuća kuna.

U Diablo Immortalu postoje tri stupnja progresije. Level je samo level, oprema je oprema koja se nadograđuje resursima i goldom kao i u svakom drugom Diablu, a tzv. Legendary Gemsi su itemi s kojima postavljanjem u primary slot poboljšavate statistike. Postoji jako mala šansa da regularnim igranjem dođete do Legendary Gema razine kvalitete od jedne ili dvije zvjezdice. Ali šansa da bez plaćanja dobijete Gem od 5 zvjezdica je praktički nikakva.

Isključivo lutrija

Naime, jedini način da dođete do boljih Legendary Gemova su tzv. Crestovi, koji su u biti lootboxovi. Dakle, lutrija. Kao regularan igrač možete doći do 3 Rare Cresta dnevno, a svaki od njih ima tek 10% šanse da izbaci Gem od jedne zvjezdice. I samo 2.5% za Gem od 2 zvjezdice. Rare Crest nema mogućnost izbacivanja Gemova od 5 zvjezdica.

Gem od 5 zvjezdica možete dobiti samo otvaranjem Legendary Crestova, kojih možete osvojiti do 3 mjesečno regularnim igranjem. Ili ih možete kupiti pravim novcem koliko god želite. Čak i ako plaćate pravim novcem, šansa za dobivanje Gema od 5 zvjezdica je samo 0.05%. Dakle, najbolji gem daje tek jedna od 2 tisuće otvorenih Crestova/lootboxova. Postoji šansa i da izvučete slabiji gem (2/5 zvjezdica) koji se daljnjim plaćanjem/igranjem može nadograditi na 5 zvjezdica, a šansa za taj gem je 3.75%.

Šanse za dobivanje gemova u Legendary Crestovima:

  • 1/1 zvjezdica: 75%
  • 2/2 zvjezdice: 20%
  • 2/5 zvjezdica: 3.75%
  • 3/5 zvjezdice: 1%
  • 4/5 zvjezdice: 0.2%
  • 5/5 zvjezdica: 0.05%

Legendary Crest košta 160 tzv. Orbova, in-game valute koju je moguće dobiti isključivo pravim novcem. Kupovinom najskupljeg (i najpovoljnijeg) paketa od 100 dolara dobit ćete 7200 orbova s kojima možete kupiti 45 Legendary Crestova. Pogledom na brojke iznad otprilike vam je jasno kolike su šanse da dobijete išta iole vrijednije. Praktički nikakve.

Ali to nije maksimum. Stvari postaju kompliciranije, jer kasnije se mogu nadodati dodatni gemovi na gemove od 5 zvjezdica za bonus statse, pa postoje i rankovi gemova, razni boosteri te svašta nešto što dodatno komplicira matematiku. Ali konačna računica je jasna, ako nemate sreće platit ćete maksimalnih 110 tisuća dolara za maksimiziranje svih statistika. Ili nešto manje ako imate sreće, odnosno ako vam Legendary Crestovi budu češće bacali najbolje gemove. Ali još uvijek nije sve istraženo, neki, poput Shrouda, kažu da se konačna cifra može popeti i do pola milijuna dolara.

Diablo Immortal nije loša igra, dapače, visokokvalitetna produkcija je primjetna na svakom koraku. Oni koji ga igraju kažu da je zabavan, fanovi će uživati kroz pokoji playtrough, ali srž Diabla uvijek je bila u onome što nastupa kasnije, a u Immortalu tada nastupa brutalno pohlepan P2W sistem, dosad neviđen u naslovima proizašlima iz legendarnih velikih serijala. Pošto obraz, Blizzarde?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano