VijestiZanimljivosti

Pogledajte s čim Epic želi “kupiti” medije da podrže Fortniteovu borbu protiv Applea

“Kupiti” je možda preteški izraz, međutim, kako god se izrazili Epic Games ima novu taktiku u borbi protiv Applea koji više ne dopušta Fortnite na iOS mobitelima i tabletima. Ne dopušta ga više ni Google na Android uređajima (makar se Fortnite i dalje može preuzeti zaobilaznim putem), a razlog je taj što Epic Games više ne želi plaćati (toliku) proviziju od mikrotransakcija vlasnicima platformi. Ona sada iznosi 30%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je Epic pokrenuo sudske tužbe protiv obje kompanije. Sudski postupak protiv Applea trebao bi započeti sredinom iduće godine. I ne samo to.

Kako bi upozorio javnost na, po njihovom mišljenju, nepošteni odnos Applea prema vlasnicima aplikacija Epic često kopira Appleov svojstveni i jedinstveni marketing. Tako je u Fortniteu rekreirana najutjecajnija reklama svih vremena, a sada također u Appleovom stilu u suradnji sa Samsungom šalju tzv. care pakete. Evo što je primio Greg Miller s Kinda Funny.

“Free Fortnite” u poznatom fontu stoji na poklopcu koji otkriva jaknu u Appleovom stilu iz 80-ih i Samsung Galaxy Tab S7 – Android tablet s uredno dostupnim Fortniteom kroz Galaxy Store.

Kako kažu iz Epica, ovim putem žele proširiti riječ kako se Fortnite i dalje može igrati na mobilnim uređajima. Zasad samo na Androidu, koliko komplicirano ovisi o uređaju koji posjedujete, a neovisno o ishodu sudske parnice, na Appleovim mobitelima Fortnite će se uskoro moći igrati preko GeForce Now servisa za streamanje igara.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano