Vijesti

Povodom Pride mjeseca još dva lika u Overwatchu su transformirana u LGBT+. Igrači nisu zadovoljni proslavom

Kao i svake godine dosad, Blizzard tzv. Mjesec ponosa obilježava novim prigodnim sadržajem, poput kostima i prigodnih izmjena u mapama. Ove godine developeri su tjednima bombastično najavljivali ovaj poseban mjesec, igrači su očekivali influks novog sadržaja, međutim, gotovo ništa se nije dogodilo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom ulaska u Pride mjesec, Blizzard je u novoj kratkoj priči potvrdio seksualnost još dva lika. Baptiste je biseksualan, a Pharah lezbijka, čime su se pridružili Tracer, Soldier:76 i Lifeweaveru kao postavi LGBT+ likova u igri.

I dok igrači u najvećoj mjeri nemaju ništa protiv novootkrivene seksualnosti Overwatch likova, na Redditu su masovno iskazali općenito nezadovoljstvo nečega što je Blizzard promovirao kao “veliki događaj”. Transformacija nasumičnih likova u LGBT+ ne reflektira razinu hypea koju je Blizzard tjednima generirao, smatraju. “Pretvaranje nekoliko nasumičnih likova kanonski LGBT+ te dodavanje zastava i konfeta na već postojeće mape nebi se trebalo klasificirati kao ‘event'”, stav je koji je pokupio najviše upvotea na Redditu.

O trudu koji je Blizzard uložio dovoljno govori da Overwatch 2 nije dobio barem poseban loading screen ili bilo kakav meta element koji bi odstupao od zadanih postavki. Primjerice, iako snažnije reklamiran, ovaj događaj se ne može usporediti s proslavom Valentinova koji je u igru doveo posebne izazove i načine igranja.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano