Vijesti

Preko 80 videa iz GTA 6 potvrđeno su autentični. Rockstar je u velikim problemima

Preko 80 GTA 6 slika i videa Rockstaru je ukradeno iz razvojnog okruženja. U što se možete uvjeriti i sami, prikazi su toliko vjerni da na prvi pogled ne ostavljaju nikakvu sumnju u njihovu autentičnost, a sada je stigla i prva potvrda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiže od novinara Jasona Schreiera, koji je jutros komentirao leakove s dozom zadrške, a sada je nedvosmisleno poručio. Izvori iz Rockstara potvrdili su, svi prikazi su stvarni.

“Nije da je bilo puno sumnje, ali potvrdio sam s Rockstarovim izvorima da je masovno curenje GTA 6 ovog vikenda stvarno”, napisao je na Twitteru.

Da su stvarni, potvrđuje i ono što se događa upravo dok pišem ovaj tekst. Rockstarova matična kompanija Take Two uklanja sve prikaze s interneta. Umjesto Youtube i Twitter linkova sada stoje poruke o kršenju autorskih prava.

Ali nisu u pitanju samo slike i video klipovi. Ne znamo točno kada i kako, ali onaj tko je došao do sadržaja ima veći pristup nego što se to isprva mislilo. Taj netko imao je pristup izvornom kodu buildova, a dosad je na internet pustio preko 10 tisuća linija njegovog sadržaja. Nije puno, ali šalje poruku.

Navodno se radi o hakeru koji je prije nekoliko dana provalio i u Uber. 18-godišnjak je zavarao neke od viših zaposlenika te kompanije, od kojih je potom dobio pristupne podatke. Naivno, ali u današnjem svijetu i dalje prilično realno.

Rockstarovi odvjetnici sada rade prekovremene sate i jako su financijski motivirani. Radi se o možda najvećem produktu zabavne industrije svih vremena, u pitanju su stotine milijuna dolara budžeta za razvoj, marketing i ostale faze izdavanja jednog AAA naslova ovakvog kalibra. Izdavač Take-Two sigurno neće sprezati od niočega da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano