Vijesti

Procurile su prve slike Cities Skylinesa 2. Dolaze godišnja doba

Da ste jako željni novog simulatora gradnje i vođenja grada ukazuje činjenica da se najava Cities Skylinesa 2 nalazi u 10 najčitanijih tekstova na FFA u 2023. Dok čekamo kompletno otkrivanje dvojke izvan okova CGI-a, Microsoft je slučajno otkrio prve slike iz igre.

Prvi pravi screenshotovi iz enginea pojavili su se Xbox Store stranici igre. Netko je očito pogriješio, budući da je sadržaj brzo uklonjen, međutim, internet pamti. Zbog legalnih razloga slike nećemo podizati na FFA, ali zato prilažemo link na Web Archive kopiju stranice. Očito je kako su slike uzete iz nekog od razvojnih buildova igre i nisu namijenjene promociji, ali uzet ćemo što god se nudi.

Vizualno, Cities Skylines 2 izgleda prilično slično prethodniku, premda sve djeluje ozbiljnije od, nazovimo ga tako, crtičastog stila originala. Mi se veselimo očito prirodnijoj strukturi prometnica (nadamo se i naprednijoj simulaciji), a vi ćete najveću promjenu uočiti u modernijem korisničkom sučelju koje otkriva jednu veliku novost – godišnja doba! Godišnja doba u CS2 indirektno je potvrdio i studio Colossal Order na Twitteru, gdje navodi kako takvo nešto nije bilo moguće ranije. Sada će biti osnovna gameplay mehanika nastavka i jedva čekamo jesti snijeg poput pokojnog gradonačelnika Bandića.

U istom tvitu developeri objašnjavaju i kako je dvojka tehnički znatno naprednija od prethodnika, pa tako gradove iz originala neće biti moguće prenijeti u novu igru. Za CS2 kažu da je kompletno nova igra po pitanju strukture koda, stoga se nadamo konačnom izdanju koje neće djelovati poput ekspanzije, čega se pribojavaju neki fanovi.

Više o Cities Skylinesu nadamo se saznati ovih dana na Summer Game Fest prezentacijama, a konačan izlazak očekuje se do konca ove godine za PC, PS5 i XSX/S.

Igra

Povezano