Vijesti

Cities Skylines 2 za konzole odgođen do daljnjeg

Trebao je to biti najbolji city builder svih vremena, ali uslijedili su tehnički problemi i velike afere. Izdavač Paradox prošle godine je odlučio izdati Cities Skylines 2 za PC po punoj cijeni unatoč činjenici da igra nije dovršena, ali je odgodio izlazak za konzole prvo za proljeće ove godine, pa potom i za listopad, a sada stiže obavijest o još jednoj odgodi.

Tako je Cities Skylines 2 za PS5 i XSX/S odgođen do daljnjega. Razlog je, opet priznaje Paradox, što ni devet mjeseci nakon izlaska nije uspio dosegnuti pristojnu razinu izvođenja i stabilnosti na PC-u. Pokušat će, dodaju, ući u proces certifikacije za konzole kasnije ovog ljeta kako bi vidjeli na čemu stoje, ali realnije je lansiranje tek u 2025.

Popravljana simulacija ekonomije

Unatoč tome što CS2 na jedinoj platformi još uvijek nije pristojna igra, to Paradox nije spriječilo da u travnju pokuša naplatiti prvi DLC, kojeg je u konačnici morao odgoditi zbog golemog negodovanja igrača. Međutim, nešto se ipak događa i napredak postoji.

Igra se izvodi bolje, premda još uvijek ne dovoljno dobro, a i ranije ovog mjeseca izdana je najveća zakrpa dosad koja dovodi stanje ekonomije približno na razinu koja je obećana prije izlaska. Umjesto fejkanja, sada je ekonomija gotovo u potpunosti simulirana. Svim problemima unatoč, CS2 i dalje ima golemi potencijal postati naslov kakvog svi očekujemo, ali proći će još neko vrijeme.

Igra

Povezano