Vijesti

Prve recenzije za remake Dead Spacea ukazuju na sjajno odrađen posao

Uoči sutrašnjeg izlaska Dead Space Remakea istekao je embargo na objavu recenzija. Sudeći po prvim ocjenama Electronic Arts može biti jako zadovoljan budući da imamo prvu “oko 90” AAA igru ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to ukazuju prosječnih 89 na Metacriticu te 88 na Open Criticu. Opći konsenzus je taj da je povratak na Ishimuru odrađen vjerno originalu, a uvedene promjene, prije svega modernizacije gameplaya, su dobro došle.

Marcus Stewart s Game Informera kaže da remake Dead Spacea vizualno može stati uz bok najboljim igrama današnjice, a najveći kompliment koji možete pružiti jednoj preradi je da vam tokom igranja original uopće ne nedostaje. Chris Scullion na VGC-u hvali glasovnu izvedbu Isaaca Clarka koji u remakeu priča više te ima prirodnije dijaloge. IGN-ov Tristan Ogilvie hvali raznovrsniju borbu i neprijatelje te detaljnije modele kojima sada možete prepoznati točno količinski koliko ste otkinuli “mesa” i koliko ste blizu konačnom otkidanju organa.

Teško je pronaći manu

Nešto kritičniji je Eric Van Allen na Destructoidu koji EA Motiveu zamjera dodatak side questova, koji nisu loši, neki su zapravo jako dobri i pružaju dodatnu vrijednost priči, međutim, većina ih se svodi na backtracking unatrag po koridorima. I zapravo je prilično teško pronaći zamjerke remakeu u nekim drugim recenzijama, a jako smo se trudili. Neki spominju da bi igra možda mogla biti teža, drugi bi voljeli više inovacija, a najviše ih remakeu zamjera to što nije punokrvni nastavak.

Ako ništa, EA Motive se dokazao i pravi nastavak vjerojatno bi bio ono što većina igrača želi. A hoćemo li Dead Space igrati s nekim drugim pričama vjerojatno će odlučiti prodajni rezultati. Blagajne se otvaraju sutra 27. 1. kada Dead Space Remake izlazi za PC, PS5 i XSX/S.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano