Vijesti

Prvi mediji testirali su PlayStation VR 2, dojmovi su pozitivni

Sony je pozvao nekoliko novinara u svoje sjedište u SAD-u kako bi provjerili trenutnu (i završnu?) verziju novog PlayStation VR-a te zaigrali nekoliko igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IGN, Eurogamer, Gamespot, Verge i drugi većinom slažu se kako je ergonomija uređaja otišla korak naprijed. Raspodjelom težine i samog težišta PS VR 2 osjeća se lakše na glavi, tvrde. Kabel ostaje, ali svi prethodni sada su objedinjeni u jedan, koji je lakši i duži te ne smeta kroz igranje.

OLED paneli unutar headseta rezolucije 2000*2040 po oku s frekvencijom do 120 Hz su najveće razlučivosti od svih mainstream VR headsetova. I tu leži najveći napredak u odnosu na prethodnika. Slika više nije muljava, oštra je i čista kao na konzolama, a detalji u igrama vidljivi su čak i na velike udaljenosti.

Nema više muljave grafike

Sony je, slažu se svi, jako dobro riješio tzv. foveated rendering. Vizuali se, zahvaljujući dobro izvedenom sustavu praćenja očiju, maksimalno kvalitetno renderiraju u smjeru u kojem gledate, što štedi hardverske resurse kako bi najbolji mogući prikaz isporučio tamo gdje treba.

Ono što nije tako dobro izvedeno je sustav haptičke vibracije. Haptička vibracija iz DualSensea prenesena je na Sense kontrolere i sami headset, ali dostupne igre ga (još) nisu implementirale na pravi način. Stoga, barem zasad, nema onog oduševljenja kao kada ste prvi puta pokrenuli PS5. Ali, ako se dobro implementira, mogućnosti imerzije su neograničene.

Kontroleri jako dobri i udobni, ali haptika nije dobra

Ali zato su sami kontroleri dobro izvedeni. Udobniji su, bolje prate položaj ruke u prostoru, sada praktički nepogrešivo, a za to je uveliko zaslužna njegova površina obogaćena senzorima za praćenje položaja prstiju. Kažu da sposobnosti i komfor Sense kontrolera nikada ne narušavaju imerziju, za razliku od nekih drugih VR kontrolera, a posebno Movea.

I dok se lansiranje novog PlayStation VR-a neminovno bliži, Sony još uvijek ne otkriva točan datum ni cijenu. A što je s igrama? Dojmove o Horizon Call of the Mountainu, Resident Evil Villageu i drugim naslovima prenijeli smo ovdje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano