Vijesti

PS3 je bio kompliciran, PS4 odličan, a PlayStation 5 će biti idealan za stvaranje novih igara

Ovo ne kaže neki mamlaz s FFA portala, već gospodin Shuhei Yoshida. Znamo da je Yoshida i dalje (iako na manjoj poziciji) alfa i omega PlayStationa i čovjek koji je možda napravio najviše dobroga za samu kompaniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedavnom intervju za japanski Dengeki časopis, Yoshida je istaknuo kako developeri ističu da je PlayStation 5 konzola do sad najlakša platforma za razvijanje igara u povijesti kompanije. To ne znači da se igre za PS5 same rade i da se sad svi možemo baviti izradom igara, već to znači da je arhitektura konzole puno više prijateljska i poznatija nego što je to recimo bio slučaj s PS3 konzolom.

Shuhei je još jednom potvrdio da je Cell (PS3) bio iznimno kompliciran za developere, a onda i za sam razvoj igara, dok je PlayStation 4 sasvim druga priča. Sjetite se da je PS3 upravo zbog komplicirane arhitekture (koja je istina i bila ispred svog vremena) bio najskuplja PlayStation konzola, te ujedno i najmanje prodavana kućna PlayStation konzola.

PlayStation 4 je sasvim druga priča zbog arhitekture sličnoj onoj u PC-u, pa je svim developerima puno lakše bilo praviti igre za PS4 nego li za PS3. PlayStation 5 će otići još korak dalje što bi značilo da ćemo vidjeti više fantastičnih igara nego ikada.

Poznato je da je Sony velikim developerima odavno podijelio PlayStation 5 razvojne jedinice i da bi izlazak konzole trebao popratiti veliki broj igara – što ekskluziva, ali i 3rd party naslova.

Povezano