Vijesti

PS5 igrači neće moći igrati FIFA-u 21 s PS4 igračima

Što u kontekstu nove generacije konzola znamo o FIFA-i 21? Prvo i najvažnije, ako novu FIFA-u kupite na PS4 moći ćete je igrati na PS5 bez dodatnog plaćanja i obrnuto. Isto vrijedi i za XONE i XSX igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No što s online igranjem? Kao i dosad, cross-platform igranje neće biti omogućeno. Dakle, zaboravite na zajedničko igranje PlayStation i Xbox igrača. Također, a sada je i službeno potvrđeno, ni cross-generation igranje neće biti podržano.

Što je i logično, budući da nam je još od ranije poznato kako FIFA 21 na staroj generaciji konzola i PC-ju neće biti ista igra kao na novoj generaciji konzola. Osim grafičke nadogradnje PS5 i XSX trebali bi dobiti i gameplay poboljšanja te bi nemoguće bilo osigurati jednako online multiplayer iskustvo igračima na različitim generacijama.

Ova potvrda Electronic Artsa otvara isto pitanje i za mnoge druge igre poput novog Call of Dutyja, popularne battle royale igre i slične ostale online multiplayer igre koje će dobiti svoje next-gen nadogradnje. Sve igre koje će odlučiti podržati cross-gen igranje tako bi trebale odustati od instantnih učitavanja mapa i svih gameplay nadogradnji koje omogućuje moderniji hardver novih konzola. Za očekivati je više takvih igara na Xboxu koji je odlučio zanemariti prednosti nove platforme u korist podrške za stari hardver, dok će igre na PlayStationu 5 sigurno gurati naprednije online iskustvo igranja.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano