PS5 Pro se još uvijek očekuje ove godine

Već više od godinu dana priča se o novoj, snažnijoj PS5 konzoli. Procurile su navodne specifikacije, developeri sve otvorenije pričaju o istoj, pričaju i novinari te insajderi, jedino tko ne priča je onaj koji bi trebao. Sony je ove godine izbjegao sva velika događanja, zaobići će i Gamescom, ali kamenčić bi se trebao uskoro zakotrljati.

Tako tvrdi onaj od kojeg je sve krenulo. Tom Henderson se na svojem Insider Gamingu osvrnuo na skepse drugih dionika javnog prostora. Neki vjeruju kako je PS5 Pro odgođen, ali ne i on. Henderson poručuje kako interni dokumenti još uvijek ukazuju na izlazak ove godine.

PSSR, 4K, bolji RT…

Razvojne jedinice poslane su developerima još početkom ove godine, a developerima je navodno postavljen 15. 9. datum za kada trebaju biti spremne zakrpe za prve igre, a to je ujedno i datum nakon kojeg sve buduće PS5 igre moraju imati i podršku za PS5 Pro.

Naravno, developere se neće siliti na neke monstruozne vizuale, ali navodno jako moćan PSSR (interni pandan DLSS-u) je toliko jednostavno implementirati da ga bilo šteta zaobići.

I dok je iz ove pozicije prilično teško prognozirati neki izlazak u rujnu, do kraja godine PS5 Pro kao takav je sasvim izvjestan. Studeni se čini idealnim, a kada smo kod mjeseca rujna, sve je više glasina kako Sony tada sprema svoju najveću prezentaciju igara još od 2020.