Vijesti

“Radimo to drugačije od konkurencije. Ne radimo samo obične portove…”, Take-Two je govorio nedavno. Jučer je najavio port Red Dead Redemptiona

Prije nego je izdao remaster GTA 5 za nove konzole, šef Take-Two Strauss Zelnick je u prilično nadahnu poručio javnosti kako njegova kompanija ne radi obične portove. “Zapravo si uzmemo vremena kako bismo odradili stvari najbolje što možemo u skladu s novim tehnologijama”, govorio je 2021. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GTA 5 je izašao i to nije bilo loše, dapače, ali potom je uslijedila GTA trilogija. GTA 3, Vice City i San Andreas za moderan hardver bio je totalan tehnički promašaj, do te mjere da još ni danas ne djeluje kako bi trebao. Danas, kada je najavljen port Red Dead Redemptiona za Nintendo Switch te PlayStation 4, ponovno se prisjećamo sad već legendarne izjave. Koju u cijelosti citiramo ispod.

“Radimo to drugačije od konkurencije. Ne radimo samo obične portove, zapravo si uzmemo vremena kako bismo odradili stvari najbolje što možemo u skladu s novim tehnologijama koje nudi novi hardver. Dakle, unaprijedimo tehnologiju i vizuale te poboljšamo performanse. To je razlog zašto naši remasteri prolaze tako dobro.”

Samo port

Nakon mjeseci glasina i nagađanja, tako je danas najavljen Red Dead Redemption, i to pogodite kako. Kao port. Na PlayStationu kao port PS3 igre koju ćete ponovno trebati platiti kako biste ju igrali na PS4, a potom i kroz povratnu kompatibilnost na PS5. RDR je i ovaj put zaobišao PC, kojeg fanovi na toj platformi zazivaju već 13 godina, a jedina prava novost je izlazak na Switchu.

Pritom Rockstar ni izdavač Take-Two ne navode tehničke detalje. Hoće li se na PS5 izvoditi u 60 FPS-a? Što s rezolucijom? Slike su objavljene u 4K rezoluciji, pa će, barem nagađamo, rezolucija biti veća od originalnih 720p na PS3? Službeno ne znamo ništa.

Istina. Take-Two i Rockstar to rade drugačije od konkurencije. GTA remasteri ukazali su da rade puno lošije od konkurencije, međutim, unatoč svemu, ostvarili su komercijalan uspjeh kakav drugi mogu samo sanjati. A što su zapravo napravili s Red Dead Redemptionom, koji dolazi na PS4/5 i Switch po cijeni od 50 eura, saznat ćemo u četvrtak 17. 8.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano