Vijesti

Reboot Fablea je u igrivoj fazi razvoja

Najavljen prije tri skoro godine na Xbox prezentaciji, reboot Fablea ostao je samo na tome. Osim trailera koji nije iz enginea saznali smo da na igri radi Playground Games, studio poznat po Forza Horizon naslovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako postoji neka igra u kojoj svaki put kad se okrenem vidim nešto zanimljivo, onda je to Fable. Svaki put kažem – trebali bismo pokazati ovo, jer ima puno cool stvari… Ali tim je jasno dao do znanja da ne smijem ništa pokazati dok ne bude spremno”, prošlog rujna pričao je šef Xboxovih studija Matt Booty.

Sada nove informacije stižu s Linkedin profila producenta igre Vijaya Gilla, koji kao jednu od svojih obaveza na Fableu navodi “pripremanje redovitog builda za igranje i testiranje ključnih dionika”. Ključni dionici su šefovi u Xboxu i Microsoftu, a sugestija je ta da je Fable trenutno u igrivom stanju.

Istina, to ne mora značiti ništa, međutim, znamo da je Fable u razvoju već niz godina, a kod kompliciranih RPG-eva igriv build često znači da su dovršeni oni najkompleksniji sistemi koje igra zahtjeva. Između ostalog, od nedavno je poznato da je Playgroundu u pomoć uskočio i Eidos Montreal, tvorac Deus Exa, što je sigurno jedan od pokazatelja da je Fable u zahuktaloj fazi razvoja.

Također, jedan od pokazatelja može biti činjenica i da je stanoviti Vijay Gill, nakon što se jučer počeo dijeliti njegov Linkedin profil, obrisao ključne informacije, a koje je internet ipak uslikao kao krunski dokaz. Kako bilo, mi smo jako željni novog Fablea. Od posljednjeg je prošlo 11 godina, a ako novi bude poput onih koje je radio Molyneux, tim bolje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano