Vijesti

Resident Evil nikada nije bio popularniji: Ruši rekorde, a polovica prodaje je na PS5

Nakon mračnijeg i strašnijeg Biohazarda mnogi su Capcomu zamjerili tranziciju u akcijske vode s Resident Evil Villageom, a neki zajedljiviji mu čak priželjkivali propast. Village je po gameplayu bliži četvorci te izgleda kako je takva odluka bila pun pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa krenimo s odličnim brojkama za Village. Nijedan Resident Evil naslov nije igralo ovoliko igrača. SteamDB bilježi vrhunac od preko 106 tisuća istovremenih igrača što su rekordne brojke za serijal na PC-ju.

Idemo dalje. Capcom se pohvalio kako je u prva tri dana isporučio čak tri milijuna primjeraka Villagea na PC-ju te PS i Xbox konzolama. Njegov prethodnik, Biohazard iz 2017., stigao je do brojke od 8,5 milijuna zaključno s krajem 2020. godine. Ne sumnjamo da će ga Village prebaciti.

Jako dobra tranzicija igrača na next-gen konzole

Barem u Velikoj Britaniji, Resident Evil Village je jedan od najvećih naslova na PS5 dosad. Village je po prodaji treći najveći naslov izdan na PS5 te ujedno i najprodavaniji naslov na PS5 ove godine, a ukupno je, barem u toj zemlji, Village na PS5 ostvario udio u ukupnoj prodaji od čak 49%. Sve ostale platforme (PS4, XONE, XSS, XSX i PC) zabilježile udio od preostalih 51% ukupno prodanih primjeraka.

Dobra prodaja na PS5 dobar je pokazatelj tranzicije igrača na nove konzole. Upravo je ovo prijelazno razdoblje problematično za developere i izdavače koji se ne odlučuju na razvoj isključivo next-gen igara sve dok se ne stvori kritična masa vlasnika novih uređaja.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano