Vijesti

Rockstar prije 400 dana: Uskoro ćemo vas obavijestiti o GTA 6

Prošlo je 400 dana od možda i najvećeg leaka u povijesti gaming industrije. Na taj dan, u rujnu prošle godine, na internet je procurila gomila video prikaza GTA 6 iz razvojnog okruženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saznali smo gomilu informacija o igri. Grad je Vice City sa širokom okolicom (fanovi su napravili i mapu), vidjeli smo niz lokacija vjerno prenesenih iz Miamija, interijera, noćnih klubova, restorana i trgovina. Grad se doimao živim čak i u toj ranoj verziji igre.

Par protagonista i nova policija

Upoznali smo Jasona i Luciu, par protagonista između kojih se može prebacivati u realnom vremenu. U jednoj od misija par pljačka restoran te vidimo nove gameplay mehanike za serijal, poput puzanja i nošenja torba s oružjem (sistem poput Red Dead Redemptiona).

Izvan restorana, gledali smo znatno pametniju policiju u potjeri. Umjetna inteligencija policije djeluje inteligentnije, pa policajci više ne srljaju, već čekaju u zaklonu te reagiraju ljudski. Također, uočili smo i da policija pamti registracije automobila, pa ako pobjegnete i izgubite zvjezdice, a zadržite vozilo, neka nova patrola će ponovno uspostaviti potjeru.

Maloljetnik osuđen

Prikazi nikada brže nisu nestajali s interneta. Odvjetnici su radili punom parom, ne samo u provođenju zaštićenih prava, već i u tužbi protiv maloljetnika optuženog za leak. Mladiću ovo nije prvo kazneno djelo, oštetio je i druge velike kompanije poput Ubera i Revoluta za preko 3 milijuna dolara, a u srpnju ove godine prvo je proglašen psihički nedoraslim za suđenje, a potom je osuđen u odsutnosti za svih 12 točaka optužnice.

Na koncu se javio i Rockstar, silno razočaran što je novi GTA otkriven na ovakav način. “Uskoro ćemo se ponovno javiti te vas upoznati sa sljedećom GTA igrom kako treba”, tada je priopćeno. 400 dana kasnije, ne da nije uskoro, već je jako daleko, ali GTA 6 trailera još uvijek nema. Ali moglo bi biti zaista uskoro, nadaju se svi. Rockstar običava najavljivati svoje igre utorkom u listopadu, a do konca ovog listopada ostalo je dva utorka…

Igra

Povezano