Vijesti

Schreier: Nema (velike) odgode za GTA 6

Nakon što je Kotaku prodrmao javnost, a pokazat će se, to je napravio više zbog klikova nego u svrhu nekog tobožeg informiranja, javio se Jason Schreier kao najveći novinar-insajder među najvećima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek koji je točno javljao o svakoj novoj prekretnici razvoja GTA 6, pa i o detaljima igre koji su se kasnije pokazali točnima, potvrdio je kako Rockstar ne planira odgode. Novi GTA se i dalje očekuje u 2025., piše na Bloombergu.

Svejedno, između redaka ipak nagovješćuje svojevrsnu odgodu, ali ne drastičnog karaktera. Umjesto početka 2025. ili prve polovice, kako smo se svi nadali i očekivali, a insajderi najavljivali, izlazak GTA 6 izgledniji je u drugoj polovici godine, a najizgledniji negdje na jesen.

Svaka igra zaostaje za planovima

“Razvoj svake igre zaostaje za planom i rasporedom”, dodaje Schreier, a na neposredne planove svakako utječu dvije velike promjene. Naime, u finalnoj fazi razvoja Rockstar je sve svoje zaposlenike pozvao natrag u urede. To se brojnima nije svidjelo, neki developeri najavili su odlaske i svakako će jednim djelom utjecati na interne dinamike.

Kako bi se spriječilo buduće curenje informacija, druga velika promjena su novi sigurnosni protokoli. Kod GTA 6 pamtimo dva najveća leaka u povijesti industrije – uključujući i curenje debi trailera.

Na koncu, s igrama nikada ne znate, a pogotovo nikad ne znate s Rockstarom. Od ovog studija navikli smo barem na jednu veliku odgodu, ali primijetite da se poslije naučenog s RDR 2 i GTA 5 više ne razbacuje datumima. Stoji uvjerenje da će ovog puta najaviti konačan datum izlaska tek kada bude 100% siguran, a dok ovo pišemo, zadovoljio bi nas i “samo” trailer.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano