Vijesti

Najomraženija igra u povijesti zarađuje desetke milijuna dolara

300x250

Diablo Immortal najomraženija je igra u povijesti po ocjena korisnika ma Metacriticu. Samo dva tjedna od izlaska trebalo mu je da ga igrači najnižim ocjenama zacementiraju na samo dno, uz bok Madden NFL-u 21 s prosječnom ocjenom od samo 0.3.

Međutim, poslovno gledano, Diablo Immortal je sve samo ne neuspjeh. Najuspješniji je Diablo naslov u povijesti po broju igrača u prvim danima lansiranja s čak 10 milijuna igrača. A, kako se čini, Blizzard je ovaj mobilni naslov uspio fino monetizirati.

Kako bilježi Appmagic, alat koji prati analitike mobilnih igara, Immortal poslije dva tjedna bilježi preko 8,5 milijuna instalacija (samo na Googleovom PlayStoreu) i prihode veće od 24 milijuna dolara. Kako javlja Pocketgamer, a koji ima pristup detaljnijim statistikama, prihodi su otprilike podjednaki na iOS i Android uređajima.

Međutim, velika većina igrača u igru je stigla u prva tri dana od lansiranja, do 5. 6., nakon čega je krivulja rasta naglo usporila, što vjerojatno znači kako u narednim mjesecima neće biti naglih skokova broja igrača u brojkama preko 20-30 milijuna.

Igra