Šef PlayStationa još jednom potvrdio: Spider-Man 2 izlazi isključivo na PS5

“Nema kompromisa”, uskliknuo je šef PlayStationa Jim Ryan u posljednjem intervjuu kojeg je dao japanskom Famitsuu.

Za razliku od posljednjih najvećih PlayStation ekskluziva, Marvel’s Spider-Man 2 bit će prva iz reda najvećih koja izlazi samo za PS5, još jednom je potvrdio Ryan. “Rekli smo im (Insomniacu op.a.) da se fokusiraju isključivo na mogućnosti PS5 te da naprave najbolji posao dosad. Kao rezultat, uvjerio sam se, fanovi će dobiti prekrasne vizuale i jedno jako lijepo iskustvo”, poručio je.

Ryan smatra kako će, kao i prethodnik, Spider-Man 2 imati odličan launch. Zasad o samoj igri ne znamo previše, osim informacije da će gotovo sigurno izaći u jesen ove godine, što opetovano ponavljaju čelnici Sonyja i Insomniaca. Ono što je bitno je to da će Spider-Man 2 konačno označiti onaj pravi uvod u novu generaciju PlayStationa 5. S dvojkom i narednim PS5 ekskluzivama, neopterećenima zastarjelim hardverom PS4, tek ćemo vidjeti za što je sve sposobna Sonyjeva konzola.

Međutim, sigurno je da ćemo u srijedu u 22 sata dobiti prvi veliki susret sa Spider-Manovom novom avanturom. Na PlayStation Showcaseu Sony bi trebao kompletno otkriti igru s puno prikaza gameplaya, te u konačnici, otkriti i finalan datum izlaska.