Vijesti

Šef Xboxa pozdravio šefa PlayStationa na odlasku: “Žestoki vođa”

Jim Ryan najavio je svoj odlazak u mirovinu. Ovaj 63-godišnjak vodio je PlayStation od 2019. i postigao neke od najboljih rezultata u povijesti kompanije. Danas pršte reakcije na njegov odlazak, a pozdravio ga je i šef Xboxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jim Ryan je dao velik doprinos našoj industriji i bio je žestoki vođa za PlayStation. Želim mu sve najbolje u onom što slijedi. Hvala ti za sve što si učinio za community posljednjih 30 godina”, Phil Spencer napisao je na Twitteru.

Premda ne treba secirati riječi, Ryan je svakako bio žestok prema Microsoftu, a osobito u nastojanjima da spriječi njegovu akviziciju Activision Blizzarda. Nije uspio, ali je kao predvodnik struje otpora uspio maksimalno zakomplicirati stvari. Osim što će Call of Duty biti dostupan i na drugim platformama narednih 10 godina, Microsoft mora kompletno cloud poslovanje Activision Blizzarda prebaciti na nekog drugog (Ubisoft). Na koncu, Ryan odlazi, a Microsoft još nije kompletirao akviziciju. Što svakako predstavlja barem osobnu satisfakciju.

Ryan sredinom rata nove generacije konzola izašao kao očiti pobjednik nad Xboxom, ali tek treba vidjeti što će PlayStationu donijeti neki drugi čelnik. I dok Xbox ide u smjeru Game Passa i građenja Xbox ekosustava izvan granica konzola, PlayStation je fokus ostavio na first party igrama, međutim, upravo pod Ryanom počeo je koketirati sa Spencerovim idejama. Prvo lansiranjem igara na PC, a potom i kopiranjem Game Pass modela.

Povezano