Vijesti

SEGA o Microsoftovom interesu: Nismo zainteresirani

Suđenje FTC-a i Microsofta ustanovilo je prije kako je Microsoft prije 2 godine namjeravao kupiti SEGA-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnosno, želio je to šef Xboxa. Phil Spencer pisao je svojim nadređenima da mu dopuste te ustupe novac za akviziciju, navodeći kako bi SEGA-ine igre sjajno nadopunile Game Pass ponudu igara. Poslije Bethesde, SEGA je Spenceru bila idući idealan odabir, s obzirom na prisustvo i na PC-ju i na mobitelima.

Nije jasno zašto do akvizicije nije došlo. Microsoftu novac nije problem i sigurno nije do toga, ali pretpostavlja se kako je ubrzo netom krenulo ozbiljno planiranje iskoraka prema Activision Blizzardu. Izjava čelnika SEGA-e sugerira da do konkretnih pregovora zapravo nikada nije ni došlo.

SEGA-in šef Shuji Utsumi odgovorio je Bloombergu kako zasad njegova kompanija nije zainteresirana da se pridruži Microsoftu, premda, kaže, sjajno surađuju. “Bliski smo s Microsoftom i imamo odličan odnos. Oni nas posebno cijene. Phil Spencer i Sarah Bond iz Xboxa stvarno su ozbiljni po pitanju vrijednosti koje obožavatelji videoigara gaje”, kaže Utsumi.

Spencer već godinama priča kako Xboxu nedostaje partner za ozbiljniji iskorak na azijsko tržište. SEGA sada nije rješenje, ali Microsoft je ozbiljno zainteresiran i za Square Enix.

Povezano