“Skrivene mogućnosti PSVR 2 izgledaju još bolje nego sve prikazano dosad”

Sony je ranije ove godine otkrio PlayStation VR 2, nove inovativne kontrolere i ponešto o uređaju kojeg razvijaju za PlayStation 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriveno je kako će PSVR 2 biti jednostavniji za korištenje sa samo jednom žicom, kontroleri će imati haptičku vibraciju i adaptivne triggere i to je manje više to od službenih informacija.

U svibnju pisali smo o glasinama koje se tiču samog hardvera i njegove potencijalne izvedbe. Rezolucija bi navodno trebala biti impresivnih 4000*2080 (2000*2040 piksela po oku), a tzv. foveated rendering tehnologija iscrtavat će samo onaj dio slike u koji igrač gleda, što bi trebalo omogućiti znatno bolji vizualni prikaz budući da PS5 neće uzalud trošiti resurse na iscrtavanje okoline koju ne gledamo. Za razliku od PSVR i PS4 kombinacije, kvaliteta prikaza na PS5 i PSVR2 mogla bi biti al pari.

Da u glasinama koje je inicijalno prenio specijalizirani UploadVR site ima istine praktički je potvrdio uvijek dobro upućeni urednik Digital Foundryja Richard Leadbetter. “Vidjeli smo glasine koje zvuče dobro (rezolucija i praćenje pogleda op.a.), a vidjeli smo i nešto što dosad još nije procurilo vani i što izgleda još bolje”, Leadbetter je izjavio na DF-ovom podcastu.

Što je to “još nešto” što je toliko impresioniralo Richarda ne znamo. Ali u nedostatku ekskluzivnih igara za PS5 koje se sve redom odgađaju (Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7) ne sumnjamo kako će Sony uskoro otkriti više o novom VR uređaju koji će vjerojatno izdati negdje krajem iduće godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS