Smjer nove Yakuza igre iznenadit će sve, ali prije nje na jesen premijera TV serije

Nekad Yakuza, a danas imenom Like a Dragon i na zapadu, serijal posljednjih godina inovira i koketira u raznim smjerovima. Danas je Yakuza više turn based RPG nego akcijsko iskustvo, a novi naslov Ryu Ga Gotokua će, kažu, iznenaditi sve.

Na Anime Expou koji se ovih dana održava u Los Angelesu na jednom od panela predstavnik studija nije želio konkretno o novoj igri, ali je poručio kako će njezin smjer iznenaditi fanove i sve druge igrače. Ali jedno je sigurno, novi naslov bit će dijelom istog univerzuma i Ryu Ga Gotoku u ovom trenutku nema u planu raditi išta izvan istog.

I dok čekamo konkretan info o novoj igri, krajem listopada ove godine na Prime Video izlazi Like a Dragon: Yakuza TV serija u šest nastavaka. Radnjom će pratiti Kiryjua u dva vremenska perioda u razmaku od 10 godina, u 1995. i 2005. godini, slično kao u prvoj Yakuza igri (i Kiwami remakeu).

Šef studija Masayoshi Yokoyama je ujedno i izvršni producent, što garantira kako serija neće kastrirati radnju iz igara, ali poručuje kako će ovo TV ostvarenje pokušati ispričati iste događaje objektivnije nego što ih igrači doživljavaju kroz oči Kiryjua.