Vijesti

Sony je kriv zašto imamo ekskluzive, kaže šef Microsofta

Od kada je gaming konzola, potrošači su svoju birali po tome koja ima bolje igre. Igre posebno rađene za tu platformu, kako bi se ona izdvojila od konkurencije, standardna su poslovna praksa već 40 godina. Atari, SEGA, Nintendo, PlayStation, pa čak i Xbox kao posljednji koji se ukrcao na taj vlak, prakticira se i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Microsoft s Xboxom iz pozicije slabijeg/lošijeg igraća na tržištu uporno ponavlja kako su ekskluzivne igre loše za gaming industriju, on sam upražnjava tu praksu od početka svoje avanture. A nastavlja je upražnjavati i dalje kupovinom velikih izdavača. Netko bi rekao da je Microsoft licemjeran, ali ne, licemjeran je Sony.

Tako barem kaže izvršni direktor Microsofta. Satya Nadella je na suđenju Microsofta i FTC-a svjedočio kako postoje dva Microsofta. Onaj veliki Microsoft pokušava svoje proizvode i usluge gurati na svim platformama, dok onaj drugi, “gaming Microsoft” to ne može zbog Sonyja.

“Nemam ljubavi za taj život”

“Odrastao sam u tvrtki koja je uvijek vjerovala da softver treba raditi na što više platformi, to je Microsoft u kojem sam odrastao i u koji vjerujem. Da je po mome, volio bih se riješiti sve ekskluzivnosti na konzolama, ali nije na meni, posebno kao igraču s niskim udjelom na tržištu gdje je dominantni igrač definirao svoju poziciju korištenjem ekskluziva. To je svijet u kojem živimo. Nemam ljubavi za taj život”, požalio se Nadella.

Suđenje u kojem Microsoft nastoji dokazati da akvizicija Activision Blizzarda neće biti štetna za industriju nastavlja se i u narednim danima, a suđenja možda i nebi bilo da ranije, kupovinom Bethesde, protivno svojim izjavama nije učinio sve njezine igre ekskluzivama, što je danas glavni argument protivljenja regulatora tržišta.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano