Vijesti

Sony je patentirao kontroler za mobilno igranje

Nizu Sonyjevih patenata PlayStation tematike ovaj tjedan pridružio se još jedan koji strahovito podsjeća na igranje poput onog na Nintendovom Switchu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patent za kontroler čiji izgled je preuzet od ¸DualShocka 4 otkrio je VGC. Njegova lijeva i desna strana povezane osovinom mogu se raširiti, a u sredinu se zatim stavlja uređaj poput mobitela.

Budući da je Sony za budućnost najavio veći fokus na mobilno igranje, ovo bi mogao biti dobar korak u tom smjeru. Bilo da ćemo na mobitelima igrati Sonyjeve nativne mobilne igre, ili ćemo ih streamati putem Remote Playa/PlayStation Now servisa, ovaj kontroler izgleda kao dosta dobro sredstvo za tu namjenu.

Prošli mjesec PlayStationu se pridružio šef Apple Arcadea Nicola Sebastiani. Cilj mu je oformiti studije za razvoj mobilnih igara te izraditi strategiju adaptacije najpopularnijih PlayStation franšiza na mobitele.

A šef PlayStationa Jim Ryan ranije ove godine potvrdio je kako već rade na nekim mobilnim naslovima koji će na mobitele izaći do kraja ožujka 2022.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano